boven-dr-hendrikx

Vaccinaties

Algemeen

Vaccinaties voor op reis

Kies je voor een bestemming dichtbij of ver weg? Bekijk steeds op tijd de gezondheidsadviezen voor jouw vakantiebestemming vooraleer je vertrekt. Er bestaat een eenvoudige manier om je doeltreffend en langdurig te beschermen tegen bepaalde reisinfectieziekten: vaccinatie!
Je arts of apotheker kan je hierover meer uitgebreide informatie geven.
Meer informatie ...


Vaccinatie voor adolescenten en volwassenen

Vaccinaties komen heden ten dage vaak ter sprake, maar de oorsprong van deze beschermingsmethode tegen ziekten vinden we terug in de 18e eeuw. In 1796 namelijk zette Edward Jenner de eerste stappen naar een moderne vaccinatie. Alles over de geschiedenis, de soorten vaccinaties, welke vaccinaties voor volwassenen
verneem je op volgende informatiesite ...


Vaccinaties voor kinderen

Vroeger waren vele ziektes een waar probleem voor de volksgezondheid. Gelukkig kan je je vandaag de dag laten vaccineren voor een groot deel van deze ziektes, waardoor de ziektes helemaal of bijna helemaal verdwenen zijn. Daardoor zouden we bijna vergeten hoe ernstig ze zijn en hoeveel leed vaccinatie voorkomt.
Meer vernemen over vaccinaties voor kinderen doe je hier ...


Griepvaccinaties

Alles over griepsoorten, mogelijke vaccinaties, ... Op volgende website kun je er alles over lezen ...

Een vaccin is een middel dat bij een persoon een immuunrespons opwekt zonder hem ziek te maken. Hierdoor is de gevaccineerde beter bestand tegen de ziekteverwekker waar het vaccin voor bedoeld is, dan zonder de behandeling.

Verneem via de links hiernaast meer over de verschillende soorten vaccinaties.

 

tas dr patrick hendrikx
 
Copyright © Dr Patrick Hendrikx
 
Design by Marc Desiron